Литерарни конкурс Библиотеке „Вук Караџић“

Поводом дана Библиотеке

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин

Литерарни конкурс

Одлука о оснивању Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин, као самосталне установе, донета је на седници Скупштине Општине Ковин 30. марта 1995. године. Сваке године Библиотека „Вук Караџић“ Ковин обележава 30.март као Дан Библиотеке. Поводом дана Библиотеке, расписан је литерарни конкурс у циљу популарисања књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних и средњих школа са подручја ковинске општине. На литерарни конкурс Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин пристигло је укупно 136 радова. Радове су послали ученици следећих школа: OШ „Јован Јовановић Змај“, OШ „Ђура Јакшић“ и OШ „Десанка Максимовић“ из Ковина, ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, OШ „Миша Стојковић“ из Гаја , OШ „Предраг Кожић“ из Дубовца, ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице и ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата. Теме су биле подељене и прилагођене узрасту ученика, а предложили су их професори разредне наставе и професори српског језика из наших школа.

За ниже разреде, жири је радио у следећем саставу: Јелица Петковић, проф. разредне наставе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин; Данијела Новокмет, проф.разредне наставе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин; Мирјана Милошевић, проф. разредне наставе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин; Јелена Стојановић, мастер учитељ, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин.

За ниже разреде основних школа , теме су биле следеће: - Моја учитељица; - Из књиге сам научио; - Највише волим да се играм са...

Литерарни конкурс

Жири је наградио следеће ученике: 1.Тамара Јовановић , ученица четвртог разреда ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина, за рад на тему „ Из књиге сам научила“ ; 2. Владана Цаптенић, ученица трећег разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина, за рад на тему „ Моја учитељица“ ; 2.Даница Константиновић, ученица првог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, за рад на тему „ Моја учитељица“ ; 3.Миа Рађеновић, ученица четвртог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, за рад на тему „ Моја учитељица“ ; 3.Ученица IV-1, ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина за рад на тему „ Моја учитељица“. Похваљени су следећи радови: - Андор Глигор, ученик трећег разреда ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина, за рад на тему „ Волим да се играм са...“ ; - Лана Ранисављевић, ученица другог разреда “ ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, за рад на тему „ Моја учитељица“ ; -Алекса Марковић, ученик трећег разреда, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, за рад на тему „ Моја учитељица“ ; -Прокин Милош, ученик трећег разреда, ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина, за рад на тему „ Мој учитељ“ ; -Тасић Матеја, ученик трећег разреда, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, за рад на тему „ Мој учитељ“ ; -Теодора Радовић, ученица четвртог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, за рад на тему „ Моја учитељица“. За више разреде, жири је радио у следећем саставу: Маша Вулетић, проф. српског језика, ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, Тамара Вијатов, проф. српског језика, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, Сава Радованов, дипл. библиотекар, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин За више разреде, теме су биле следеће: -Читајући путујем; -Читање ми пружа; -Зашто је важно васпитање и образовање Од пристиглих радова ученика виших разреда основне школе, жири је наградио следеће: 1. Страхиња Сарафинћан, ученик осмог разреда ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата, за рад на тему „Читајући путујем“ ; 2.Миљана Крстић, ученица осмог разреда ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, за рад на тему „Читајући путујем“ ; 3.Ивона Јевтовић, ученица шестог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина, за рад на тему „ Читајући путујем“ ; 3.Емилија Ромић, ученица осмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина, за рад на тему „ Читајући путујем“. Похваљени су следећи ученици: - Даница Тодореско, ученица седмог разреда ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја, за рад на тему „ Читајући путујем“ ; - Александра Јованов, ученица шестог разреда ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице, за рад на тему „ Читање ми пружа “ ; Кристина Адамовић, ученица седмог разреда ОШ „Предраг Кожић“ из Дубовца, за рад на тему „ Зашто је важно васпитање и образовање “ ; У дворишту Библиотеке свечано су уручене похвалнице и награде ученицима који су учествовали на литерарном конкурсу. Истим поводом у 12:00 часова Библиотека „Вук Караџић“ Ковин отворила је изложбу награђених и похваљених литерарних радова ученика који су учествовали на литерарном конкурсу.