Библиотека „Вук Караџић“ Kовин Вас позива на

17 Међународну смотру Археолошког филма

Седамнаеста по реду у Србији, дванаеста у Ковину, ова, сад већ традиционална манифестација, биће одржана у дворишту библиотеке „Вук Караџић“ од 6.9. до 10.9.2016. године. Овогодишња смотра обухватиће десет филмова, остварења аутора из Италије, Немачке, Црне Горе и Србије.

 

Смотра археолошког филма биће и ове године организована у сарадњи са Народним музејом из Београда и Италијанским институтом за културу. Детељније информације о програму можете наћи на нашем фејсбук профилу (Вук Караџић Библиотека Ковин ) или на интернет страници библиотеке (www.bibliotekakovin.rs). .

 

 

 

 

 

 

Све пројекције почињу од 20h

У оквиру 17. Међународне смотре археолошког филма биће приказани следећи филмови: филм који је настао за потребе археолошке изложбе фотографија из Црне Горе; два остварења о античком граду и престоницама Римског царства из Србије; три остварења из Немачке о археолошким открићима у Кини, Немачкој и археолошким истраживањима о животима викиншких жена; четири остварења из Италије о сведочанствима вилановске културе, дрводељама и столарима у бронзаном добу и о италијанским градовима.