Дечија недеља у Ковину

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин и ове године обележила је Дечију недељу у Ковину и у огранцима библиотеке.Тема овогодишње Дечије недеље била је „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“.

Поводом „Дечије недеље“ у библиотеци су реализоване следеће активности :

Дечија недеља у Ковину

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин Понедељак, уторак и среда од 02. до 04. октобра 2017. године Активности: пријем ђака првака и упознавање са библиотеком; - свечана додела чланских карата; -Приказивање цртаног филма из ранијег доба (Студенко из 1945, Петао Софроније из 1946, Том и Џери). Четвртак, 05.10.2017.године од 10:00 дчасова Библиотека „Вук Караџић“ Ковин је на платоу испред Центра за културу поставила Промотивни пано са новим књигама.Поред библиотекара, са присутном децом дружио се и песник Божидар Пешев.Песник је даривао књигом првопласиране ученике који су учествовали у „Трци за срећније детињство“, а директорка Библиотеке плакете које представљају потврду којом деца остварују право на бесплатно чланство.

Огранак Библиотеке у Баваништу Уторак, 03.10.2017. године Пријем ученика I-1 и свечана додела чланских карата.Прваци су упознати улогом и значајем библиотеке и решавали загонетке у стиху. Ученици I-2 су припремили кратак програм за први долазак у Библиотеку који се састојао од рецитовања, глуме и певања. Пријем ученика I-3 и свечана додела чланских карата.Прваци су са књижничарем разговарали о књигама, сликовницама и дечјим часописима којих има у Библиотеци. Петак, 06.10.2017.године Библиотеку су посетили предшколци.Виши књижничар и васпитачице су се играле са предшколцима, слагале слагалице, певале и такмичиле се у освајању шарених балона. У 12:00 часова у Библиотеци је организовано за дружење са дечјим песником, Божидаром Пешевим.Библиотеку су посетили ученици виших разреда, директор школе и наставник српског језика.Дружење са песником су обогатили и школски новинари који су том приликом интервјуисали песника.

Огранак Библиотеке у Гају Понедељак, 02.10.2017.године Пријем ученика I разреда и упознавање са радом, улогом и значајем библиотеке. Реализована је ликовна радионица на тему „Бака-дека и ја у библиотеци“, уз певање дечјих хитова.Ученицима су свечано уручене чланске карте. Библиотеку су посетили и предшколци у Гају.Програм посете чинио је упознавање са радом и улогом библиотеке и реализовање ликовне радионице. Петак, 06.10.2017.године У 11:00 часова у Библиотеци је за ученике нижих разреда, организовано дружење са дечјим песником Божидаром Пешевим. Песник је деци представио своје шаљиве песме, решавао са њима стиховане питалице и читао им афоризме.

Огранак Библиотеке у Дубовцу Уторак 03.10.2017.године Активности: Посета ученика првог разреда школе у Дубовцу. Упознавање са улогом и значајем библиотеке.Ликовна радионица на тему „Бака-дека и ја у библиотеци“. Петак, 06.10.2017.године У 09:30 часова организовано је дружење са дечјим песником Божидаром Пешевим. Библиотеку су овом приликом посетили предшколци и сви ученици нижих разреда са учитељицама. Песник је деци представио своје шаљиве песме и решавао са њима стиховане питалице.

Огранак Библиотеке у Делиблату Среда, 03.10.2017.године Посета предшколаца и упознавање са радом и значајем библиотеке.Предшколци су донели рад који су направили од јесењих плодова, а потом је организована ликовна радионица. Петак, 06.10.2017.године Активности: Пријем првака, упознавање са библиотеком и подела чланских карата; Такмичење у решавању квиза, питалица,загонетки.

Огранак Библиотеке у Скореновцу Понедељак 02.10.2017.године Библиотеку су посетили ученици виших разреда за које је ораганизован квиз о дечјем песнику Бенедеку Елеку. Среда, 04.10.2017.године Библиотеку су посетили предшколци који су упознати са радом и значајем библиотеке.Овом приликом предшколци су се дружили са књижничарем уз игру и песму. Петак, 06.10.2017.године Активности: Пријем првака, упознавање са библиотеком и подела чланских карата

Огранак Библиотеке у Плочици Уторак 03.10.2017.године Активности: Посета предшколаца и упознавање са радом и значајем библиотеке. Пријем првака, упознавање са библиотеком и подела чланских карата.

дружење
креативност
радионице
чланске карте
  • Библиотека „Вук Караџић“  Ковин
Дечија недеља

„Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“.

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин , Цара Лазара 100 26220 Ковин Тел/факс: 013/744-901 E-mail: biblioteka.kovin@gmail.com