Библиотека „Вук Караџић“ Ковин  је организовала у понедељак 29.12.2014. са почетком у 12 часова свечану доделу похвалница, под називом „Најбољи читалац“, у категорији одраслих и деце. Најбољим читаоцима су уручени поклони- књиге и бесплано чланство за 2015. годину.

Библиотека ће, овом приликом обележити 150. годишњицу смрти Вука Стефановића Караџића, великог реформатора српског језика, лингвисте и творца савременог српског језика и правописа, чије име носи наша и Ваша Библиотека.    Његов допринос српском језику, књижевности и култури и данас је немерљив.

Ове године прослављају се два велика јубилеја – 150 година од смрти Вука Караџића и 200 година од објављивања прве граматике српског језика и прве збирке народних песама. 

У то име, Библиотека  је организовала  изложбу радова и лутака удружења „Дани ћирилице Баваниште“, међу којима ћете бити у прилици да видите и лутке малог Вука и његових родитеља.

Дечји сабор Дани ћирилице покренут је давне 2002. годинe са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика и писма, песме и игре, старих заната, обичаја и православне вере. 

Окосницу Сабора чини конкурс за најбољи литерарни рад, најлепши калиграфски рад, иницијал, вез, и илустрацију и израду лутке у народној ношњи. Тема конкурса мењала се из године у годину: Вера Нада и Љубав, Срб, Милосрђе, Доброта, Колевка, Част, Брат, Мостови, Будимо људи, Светиња!

Председник Удружења „Дани ћирилице Баваниште“је Верица Секулић из Баваништа којој дугујемо захвалност за уступање дела са многобројних  изложби овог удружења библиотеци „Вук Караџић“ Ковин. Део поставке током године изложен је у огранку Библиотеке „Теофило Димић“ у Баваништу.