"Будимо људи"

Библиотека  „Вук Караџић“ Ковин месец јун посветила је  прикупљању књига за библиотеке које су због поплава које су задесиле нашу и околне земље, остале без   свог књижног фонда.

У оквиру  хуманититарне акције  „Будимо људи“,у петак, 27.06. 2014. године, са почетком у 19 часова, у дворишту, одржано је музичко-књижевно вече. Гост вечери била је Весна Дедић Милојевић, новинар, писац и водитељ култне емисије на Ртс-у, „Балканском улицом“. Она је овом приликом представила роман „Пола душе“, а промоција књиге допуњена је наступом домаћег тамбурашког ансамбла „Ковински бећари“..

.

Ковински Бећари

Уз песму „Што се боре мисли моје.“отворено је вече посвећено причама о љубави, тренуцима радости и туге, уз лагане тонове и трзаје тамбуре који су току  вечери дали посебан тон.

Пред раздраганом публиком, Весна је причала о својим књигама и о својој емисији, али исто тако и о свом приватном и пословном животу,  пријатељима и породици.

„Пола душе“ је историјска мелодрама, која обухвата период владавине трију краљевских династија: Петровића, Обреновића и Карађорђевића. Весна нам је открила неке од детаља из књиге, који описују чланове краљевских породица и интриге између њих, као и обичаје, моду и дешавања из тог времена...Читав роман прожет је љубавном причом између двоје људи, чија снага осећања и љубави помера све границе..чак и оне недозвољене..

 

Пола Душе

  • Песме су неизоставни део свих Весниних романа, у свим њеним књигама  наилазимо на песме које прате време описаних дешавања. И ове вечери имали смо прилику да чујемо управо неке од тих песама и накратко заронимо у крај деветнаестог и почетак двадесетог века...:“Ти би хтео песмом да ти кажем“, „Има дана када не знам шта да радим“, „ И после свега“..“Свирци моји“...песме су којима су нам  све  дочарали ковински тамбураши и вокална солисткиња Јованка Ђурић.