Библиотекари су и ове године посетили 61.Међународни београдски сајам књига у  више наврата.
У халама Београдског сајма учествовало је преко 450 излагача, од којих око 50 страних, а почасни гост Београдског сајма књига је била Република Иран.
Библиотекари су обишли бројне штандове, разговарали с писцима и издавачима и били у прилици да присуствују представљању савремене домаће и светске издавачке продукције.
Такође, посетили су и бројне изложбе од којих су најзначајније „Шекспир и Сервантес – 400 година од смрти“, изложба о Петру Кочићу, изложбе првих и раритетних издања књига: Јаше Томића, Милана Ракића, Милорада Митровића и Петра Кочића.

Како библиотекарство као интердисциплинарна наука захтева прикупљање информација које ће послужити корисницима библиотека, библиотекарке из ковинске библиотеке су Сајам књига искористиле за стручну едукацију и присуствовале следећим предавањима: „Коришћење електронских ресурса у савременом библиотекарству“,“Библиотеке и набавке књига: статистика, пракса, јавне набавке, откуп”, „Дигиталне књижаре и дигиталне библиотеке, значај e-books формата и искуства“.

У организацији Неолибриса од 10,30-11,50 часова одржана је презентација водећег светског агрегатора академских база података са пуним текстом, платформеEBSCO. Предавање на тему „Коришћење електронских ресурса у савременом библиотекарству“одржали су Павел Синек и Роман Пионтек представници EBSCO информационих сервиса из Републике Чешке, а представник из Србије био је Драган Николић, регионални менеџер за Југоисточну Европу из Неолибрис-а.
Доминантна тема предавања била је  набавка електронских књига и њихово коришћење у савременим академским и јавним библиотекама.
Инфомациони сервис EBSCO чине базе података електронских часописа и књига, мултидисциплинарног карактера. EBSCO нуди преко 375 база података, са 355.000 електронских часописа са чланцима у пуном тексту и 420.000 електронских књига, а њихови корисници су милиони истраживачa широм света.
Научној заједници Србије, преко сервиса КоБСОН доступно је 10 база података које обухватају готово све научне области.

 Господин Пионтек је представио и нови библиотечки софтвер ФОЛИО, који је потпуно бесплатан за библиотеке и функционише на принципу сарадње међу библиотекама.