Књижевно-музичко вече са Милошем Петковићем и групом „Кербер“

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин окупила је прошлог петка велики број фанова рок бенда „Кербер“ и поштовалаца рокенрола. Писац фантастике из Ниша, Милош Петковић, представио је романсирану биографију о групи „Кербер“. Књижевно вече су увеличали својом музиком и сами актери књиге: Горан Шепа Гале и Бранислав Божиновић Бане.   

У години када једна од најпопуларнијих група обележава 40.година постојања, објављена је и Милошева књига „Кербер-хронике троглавог пса“. На интересантан начин, бајковитим наративом, уз мноштво изјава људи незаобилазних у историји бенда, описани су настанак, рад, деловање и анегдоте некадашње „Топ“, а данас „Кербер“ групе.  Чињенице и елементи фантастике лепо су укомпоновани и учинили да ово дело буде занимљиво и пријемчиво читалачком аудиторијуму.

Током промоције, Гале и Бане су се присетили првог заједничког сусрета, прве победе на фестивалу у Суботици ('83.год.), сарадње са Гордоном Роулијем, анегдоте приликом наступа у  Сава центру.

„Овде се не ради о локалпатриотизму, већ магији музике, мелодије, гласа и текстова песама у којима сам се, веома млад, одмах препознао“, казао је Петковић који прославља троструки јубилеј. Поред обележавања 40. година од постојања „Кербера“, ово је Милошева 20. књига по реду и хиљадито издање „Чаробне књиге“ као издавача ове рокенрол бајке.  

На корици књиге налази се QR код који читаоце, након очитавања, води до најновије песме групе „Кербер“. Званична биографија сада је доступна и у нашој библиотеци.

Фото: Марија Ђорђевић