Сања Домазет представиће књигу „На кафи код Шекспира“ 31.маја

Промоција књиге „На кафи код Шекспира“ списатељице Сање Домазет биће одржана у среду 31.маја од 19 часова у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин.

Књига „На кафи код Шекспира“ у издању Гласника је књижевни путопис написан у славу путовања, не само физичког, већ и путовања у етеричније светове кућа људи који су променили судбину света, откривајући нам колико су још препуне духова тих великих људи који су у њима сањали одважне снове. Књига има и нема главне јунаке,све зависи како читалац воли да своје време проведе на кафи код Шекспира.

Сања Домазет je прозни и драмски писац и професор на Факултету политичких наука у Београду на којем је и магистрирала и докторирала. Дипломирала је на Правном факултету, на одсеку за међународно право.  Сања пише поезију, прозу, драме и есеје. Радове је објављивала у часописима Смедерево и Театрон. Њена драма Пуњење тиквице је премијерно изведена у Југословенском драмском позоришту у Београду 1996. године. По овој драми је са С. Шијаном написала сценарио за филм. Добитница је многих диплома и награда током школовања: Награда за поезију и прозу, „Извор живе речи“, Награда за есеј, „Дисово пролеће“, Награда народне библиотеке Србије, Женско пероНајбоље новинарско перо, Награда Меша Селимовић, награда „Мома Димић”.

Романи: Ко плаче, Азил, Читати море, Аква алта
Књига драма и прича: Моћ маске
Драме: „Пуњене тиквице“, „Крила од олова“, „Дисхармонија“, „Коко“, „Фрида“, „Месец у пламену“, „Пупољци“, „Пијач росе“
Есеји: Анатомија заноса, Божанстевни безбожници и Сенке
Признања: награда за Најбоље новинарско перо на Сајму књига у Београду, награда за најбољу књигу женског аутора у Србији („Женско перо“), награда за најбољи роман у региону („Меша Селимовић“). Њена радио драма „Нар“ представљала је Србију на међународном радиофонском фестивалу „Приx Италиа“