Одржани књижевни сусрети са Александром Тешићем и Дрином Штајнберг

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин организована је недеља епске фантастике. Тим поводом своје књиге промовисали су Александар Тешић (1.децембра) и Дрина Штајнберг (4.децембра). Читалачка публика имала је прилику да сазна више о словенској митологији, бајкама, народним обичајима, али и да се упозна са опусом ова два књижевника.  

Александар Тешић који је популарност стекао серијалом епске фантастике „Косингас“ представио је и свој нови роман „Црни месец у успону“. Роман је мешавина крими-приче и трилера са елементима натприродне страве.  Инспирисан је актуелним друштвено-политичким токовима у Србији, у којима мало места преостаје за питања екологије и очувања природе, и говори о застрашујућим догађајима који су уследили након што је највећа светска рударска компанија стигла на Хомоље у потрази за богатим налазиштима злата.  

Дрина Штајнберг осврнула се на своја претходна дела триологије „Пурпур Арконе“, „Бејла“ и  последњу објављену књигу „Скаска“ нову причу која је пуна љубави и мржње, рата и судбине која ће оживети прошлост у садашњост.

„Скаска“ -  Кад једна ноћ у Соколским планинама крене по злу, живот једног дечака треба сачувати. Једна жена која носи титулу најхладнокрвнијег и најопаснијег специјалаца добија нов посао. Посао за који верује да ће јој обезбедити лаку зараду. Последњи од три брата из витешке лозе Рађ покушаће да ослободи себе и своје потомство вековног проклетства У земљи у којој све буја и рађа, у мистичном крају над којим се надвијају Мркодолске сене, крије се тајна о самом Рађеву и проклетству његових потомака.