Библиотека „Вук Караџић“ Ковин расписује литерарни конкурс

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, у част Међународног дана књиге за децу – по дану рођења Ханса Кристијана Андерсена 02. априла, расписује литерарни  конкурс за ученике основних школа  са територије ковинске општине. Циљ конкурса је развијање креативности и талента код  деце и промовисање књиге и читања. Неговање лепе навике читања почиње са првим словима. Читање развија машту  и подстиче бројне таленте.  Овим шаљемо поруку о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи још у најранијем детињству.

Право учешћа имају ученици основних школа на подручју Општине Ковин.  Радови треба да буду самостална дечја остварења. Аутентичност младих важан је аспект сваке обрађене теме.

Ученици и теме  су подељени у 2 категорије:

1. Категорија - ученици 1-4. разреда ОШ

Теме : 

  • Волим ову бајку
  • Шта је за мене нежност
  • Постидео/ла сам се највише на свету...

2. Категорија - ученици 5-8. разреда ОШ

  • Како се боримо против насиља у мојој школи
  • Осећам срећу...
  • Радо бих тамо али да ме не виде

Рукописе у  једном примерку, под  шифром, досатавити најкасније до 25. марта 2022. године на адресу: 
Библиотека „Вук Караџић“ Ковин     Цара Лазара 100       26220 Ковин.

Радови се могу  слати или донети појединачно у Библиотеку или доставити преко предметног наставника из школе. Колегинице које раде у огранцима такође ће прикупљати радове и достављати у Ковин. Жири за додељивање награда чиниће професори разредне наставе ( за ниже разреде), док ће за ученике виших рареда и средњошколце бити професори српског језика. Три најуспешнија рада  из сваке категорије, према оцени стручног жирија, биће награђена поклон књигама и дипломама. Најбољи радови ће бити објављени на сајту  и ФБ страни Библиотеке и промовисани на изложби у библиотеци. Додела награда биће организована 05. априла у Библиотеци ,,Вук Караџић“ у Ковину.