Промоција романа „Путем за Керасију“ и „Дани ћирилице“ у Баваништу

У сурет традиционалној манифестацији „Дани ћирилице“, Библиотекa „Вук Караџић“ Ковин је организовала синоћ књижевно вече са Николом Љубојом у Баваништу. Том приликом представљен је његов други роман „Путем за Керасију“, уз музичку пратњу духовног хора „Искон“. 

„Фабула романа је занимљива, зачињена народним мудростима са драмском тензијом коју аутор ствара свесно. Читалац ће је гутати са радозналошћу, јер су неки догађаји доведени до апсурда. На читаоцу је да просуди да ли је ово роман о нашим сновима и страховима, нашем идентитету, а и менталитету“, навела је рецензент књиге др Рајка Уљмански.

Никола Љубоја наводи да је прича настала од мноштво стварних ликова и догађаја, а да би све имало и свој логичан ток, много је тога измишљено и стварног прилагођеног, те у делу не постоји лик нити догађај који одговарају стварности.  

„Дани ћирилице“ по 21.пут

Дечји сабор ,,Дани ћирилице“ почиње сутра у 12 часова, у холу школе „Бора Радић“ Баваниште, свечаном доделом награда најуспешнијих учесника конкурса.

Културно-уметнички програм најављен је за 13 часова испред сеоске школе, уз пуштање голубова мира. Од 13.30 ч у сеоском Дому културе биће изложени прошлогодишњи награђени радови.  У уторак (24.маја) планирано је резање славског колача у цркви после службе на дан Светог Ћирила и Методија.

Покровитељи манифестације: Министарство просвете и  општина Ковин.


фото: „Дани ћирилице 2018“


фото: са промоције романа Николе Љубоје