Представљена књига „Азрини свједоци“

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин, током викенда, организована је промоција књиге „Азрини свједоци. У препуној сали библиотеке књигу су представили аутор  Борис Лајнер, бубњар групе Азра, и  коуредница Јасминка Митрић. Ово шаренолико штиво је јединствено, јер је писано с друге стране позорнице-текстовима публике. Садржи 101 причу фанова из целог региона, различитих годишта, професија, који су слушали, гледали Азру, живели ту музику, куповали плоче...

“Азрини фанови са великом преданошћу живе Азру и даље. Такви људи су драгоцено сведочанство, не само групе, него целог тог времена и то је видљиво кроз ове приче. Чак је и много више занимљивије, шароликије и присније, него кроз перо неког критичара. Писали су људи свих професија, годишта и свих нивоа писмености, и ту лектура није долазила у обзир, јер би се изгубила аутентичност”, рекла је Јасминка Митрић.  Борис Лајнер причао је публици занимљиве анегдоте о Азри, а посебно је обрадовао публику када је пристао да отпева неколико песама.  Своје сећање на ову музичку групу поделио је и Игор Стјеповић који је том приликом поклонио стару слику Џонија Штулића.  Модератор вечери био је Слободан Стојановић, представник Удружења „Нешто лепо и корисно“. 

На почетку дружења, директорка Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, Ивана Јованов напоменула је да ће посетиоце ово књижевно вече вратити у време одличне забаве и музике рокенрола.

„Старије генерације моћиће да се присете како је било лепо када су били млади и безбрижни, уживајући у периоду 80-их година“, рекла је између осталог Јованов.

У паузама сви су уживали у Азриним хитовима и песмама групе Вјештица, које је певао и свирао  Горан Голубов.  Након промоције уприличен је разговор са аутором, фотографисање и потписивање књига и цртежа Бориса Лајнера. Библиотека „Вук Караџић“ Ковин овом приликом захваљује се Удружењу „Нешто лепо и корисно“ и директорки лазаревачке библиотеке на пригодним поклонима.