Обележен Светски дан поезије

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин, уз многобројну публику, прослављен је 21.март-Светски дан поезије.  На песничкој вечери учествовали су глумци Стеван Пиале и Јелена Пузић и ученице из ковинске Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Анђелија Глигоријевић, Емилија Жепша и Дарија Крстић. На крају вечери своју збирку поезије представила је Маријана Фораи из Ковина.

Публика је имала прилику да чује и ужива у најлепшим стиховима домаћих и страних аутора.  Обележавање овог дана имало је за циљ да се кроз песнички израз промовише читање, писање, објављивање поезије и подржи језичка различитост. Дружење је завршено заједничким фотографисањем.  „Много смо срећни што смо успели да окупимо омладину у оволиком броју, и захваљујемо се драгим посетиоцима који редовно прате наша културна дешавања. Мислимо да смо испунили очекивања публике. Толико позитивне енергије, младих талената, да нам је срце пуно! Овим догађајем још једном смо потврдили да смо озбиљна установа са квалитетним програмом“, поручила је директорка библиотеке Ивана Јованов.

А како је протекла атмосфера можете погледати на нашој фејсбук страници https://www.facebook.com/profile.php?id=100009334796765

Фотос: Марија Ђорђевић