Библиотека у Делиблату као из бајке

У малој сеоској библиотеци приређена је права празнична идила. Снежне пахуље лагано „падају“ крај прозора, сијалице светле, док Michael Bublé пева It's beginning to look a lot like Christmas. Госте поздравља снежни меда, уз напомену да послужење следи тек после официјелног дела. Пажњу привлаче прелепе уметничке слике зимских пејзажа и полице са дечјим књигама и радовима. А ту је и пијанино спреман да неко на њему засвира. Примећује се пригушена светлост из друге просторије. Отварају се врата бајковитог простора који приказује неколико сцена: Огроман светлуцави пано украшен дечјим уникатним и креативним радовима, исказима. У близини вас дочекује старо добро школско дрво које вас позива у наредну просторију. Празнична чаролија. Велика новогодишња јелка, бројне играчке, санке, Деда Мраз и његови сарадници, те овај призор личи на цртани филм „Изгубљене играчке“- овако од синоћ изгледа огранак библиотеке „Богдан Петровић“ Делиблато.

Свечано отворена изложба „Пахуљице од папира“, уз пратећи програм

У сарадњи са ОШ „Паја Маргановић“, секција малих предузетника заједно са својом наставницом Весном Балножан Данилов, нашом библиотекарком Ларисом Микић, наставницама Биљаном Пејчић, Надицом Барбузан, Светланом Резач и васпитачицом Аурором Илић претворили су библиотечки огранак у божићну и новогодишњу бајку. Ученици су израдили украсне предмете и честитке које су презентовали на изложби „Пахуљице од папира“. Локална уметница Сперанца Божанић изложила је своје слике, а наставница музичког Виолета Помар представила је два члана свог школског оркестра који су својом музиком забавили публику.

„Поносни смо на наше ђаке који су у оквиру своје ваннаставне активности „секција малих предузетника“ израдили ове декоративне радове и захваљујемо се свим учесницима програма који су учинили да наша библиотека изгледа овако магично, приредивши изложбу у којој ми од вечерас можемо да уживамо. Главни циљ ове активности је свакако да мотивишемо наше младе читаоце да се у ери интернета и технологије, окрену неким лепшим, креативнијим активностима и мислим да смо, бар привремено, успели у томе“, изјавила је Ивана Јованов, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.

У име домаћина, обратила се и дипл.библиотекарка Лариса Микић која је испричала како је текао пут ових креативних радионица чији је резултат видљив. Микић је напоменула да је намера да ова новогодишња активност постане традиција, као и да се нада да ће догодине ова изложба бити подигнута на виши ниво.  Обе су пожелеле присутнима срећне празнике,а потом су сви заједно уживали у изложби и пригодном коктелу.  

„Пахуљице од папира“ можете погледати до 23.децембра.