Промоција књиге о Ђорђу Балашевићу овог петка у библиотеци

Новинар и критичар Иван Ивачковић представиће књигу „Панонски адмирал“ у петак 1. марта у 19 часова у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин.
„Панонски адмрирал“ је књига о каријери једног великог песника и паду једне велике земље. То је професионална биографија Ђорђа Балашевића и збирка личних и колективних сећања. Балашевић је био сјајан хроничар и мудар тумач нашег времена. Током деведесетих година двадесетог века постао је симбол отпора дубокој балканској провинцијализацији и рату.
Супротстављао се сили глупости и глупости силе. Ипак, најпре ћемо га памтити као песника интиме и људских осећања, као песника љубави. Већ неколико генерација носи његове песме испод коже. Потписао је обимну дискографију без слабог албума, што је реткост и у интернационалним размерама. Ово дело је  наклон његовој уметности и његовом цивилизацијском ангажману.

proknjdjb489


О аутору

417523483 3662829224038201 6649370576399224740 nИван Ивачковић пише о музици скоро четрдесет година.
Као новинар и критичар, потписао је више од две хиљаде текстова у већини важних листова у СФРЈ, СРЈ, СЦГ и Србији.
Објавио је седам публицистичких књига: Панонски адмирал, Како смо пропевали, Уметност побуне, Писма из Тајног града, Између крајности, Обе стране јастука и Признања поп певачице. Такође, аутор је романа Безверје и песничке збирке Црвена мапа. За књигу Како смо пропевали добио је награду „Десимир Тошић“.