Песничко вече у Баваништу

пвецебавн24

Огранак „Теофило Димић“ Баваниште у сарадњи са књижевним клубом „Прота Васа Живковић“ Панчево организоваће песничко вече у сали МЗ у Баваништу. Уочи Светског дана поезије 20.марта са почетком од 18 часова, представиће се 5 песникиња из поменутог клуба.

Kњижевни Клуб Прота Васа Живковић из Панчева  постоји непуних десет година. Гесло и тежња клуба је да се љубав према писаној речи непрестано шири и побољшава на радост свих чланова и поштовалаца клуба. Између осталог и да пренесе позитивну енергију и љубав међу људе.  Писати о људима, љубави, радости, тузи, болу је тежња песника да је на што лепши и оригиналнији начин искаже. Мада кажу да је поезија – туга. Било како било поезија је азбука писане речи. Зато ће наши гости говорити своју поезију.  Учеснице:

Милица Оџин Аранђеловић  је идејни творац и оснивач КК „Прота Васа Живковић“. До почетка фебруара 2024. године била је и председница истог, своје место је уступила да се још неко искаже у фнкцији, а са жељом да Прота Васа расте и напредује и надаље.

Биљана Трајковић Видовић, рођена је у Баваништу где је завршила и основну школу. Захвалјујући наставнику  Драгану Живковићу као основац стекла више награда из области књижевности. Данас потпредседница КК Прота Васа Живковић, по струци економиста.

Бранка Петров, песникиња и члан КК „Прота Васа Живковић“,  по струци економиста. Припрема се да објави своју прву књигу ове године. Пише љубавну поезију, поезију посвећену сећању на детињство, на родитеље, о годишњим добима, о људима које је кроз живот упознала па и дечију песму понекад.

Галина Лазић Вуксановић, живи у Панчеву, до сада објавила девет наслова, ужа специјалност су јој афоризми и сатира, али бави се и дечјим, социјалним и љубавним песмама. Члан је Удружења „Прота Васа Живковић“ из  Панчева, као и „Раде и пријатељи“ из Београда. Увек истиче да још увек чува чланску карту Књижевне Заједнице Југославије.

Офелија Фара, рођена је у Панчеву, по струци економиста, песникиња и члан КК „Прота Васа Живковић“. Издала је књигу поезије „Слобода и Бура“ . У припреми су још три збирке песама.