Иван Ивачковић промовисао књигу „Панонски адмирал“

Велики број посетилаца окупио се 1. марта у библиотеци „Вук Караџић“ Ковин како би оживели успомене на нашег славног кантаутора Ђорђа Балашевића. Новинар и рок критичар Иван Ивачковић представио је књигу о каријери  једног великог песника и паду велике змеље.

„Панонски адмирал“ је осврт на дискографију југословенског кантаутора, књижевника и сценаристу Ђорђа Балашевића у којем Ивачковић пажљиво исписује своја и колектива сећања на период старе Југославије, односно једну еру која је обележила рок музика.  На почетку вечери Иван је подсетио да су Ђорђе Балашевић и Драгољуб Ђуричић, један од наших најпознатијих бубњара, у размаку од само месец дана, преминули од короне. Рад на књизи „Панонски адмирал“ трајао је годинама, али је кратко прекинут када је Балашевић преминуо. Дело је завршено са жељом да неким новим клинцима укаже на велики музички значај који је Ђорђе Балашевић имао на српској сцени, али и шире. Аутор описује настанак Балашевићевих албума и песама попут „Прича о Васи Ладачком“, „Као рани мраз“, „Не ломите ми багрење“, „Балкански танго“  и друге популарне синглове.   Спомиње Ђолетову сарадњу са осталим музичарима и важне личности које су обележиле његову каријеру. У књизи „ Панонски адмирал“ објављене су и архивске фотографије.

Књижевна промоција имала је носталгичан и емотиван призвук, јер се старија генерација подсетила безбрижног одрастања затим својих младалачких дана и доминације квалитетне музике.  Књигу „Панонски адмирал“ можете пронаћи у нашој библиотеци.

Фотографије: Марија Ђорђевић