Обележен 2. април - Светски дан дечје књиге

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин данас је било весело, раздрагано, али и радно. Креативном радионицом са нашим предшколцима обележен је 2.април- Међународни дан дечје књиге. На радионици је учествовало 43 малишана.

У част чувеног данског писца Ханса Кристијана Андерсена коме је посвећен овај датум, деца из ПУ „Наша радост“ су добила задатак да обоје ликове из његових бајки, а финални радови биће обједињени у заједничку сликовницу. Иста ова активност организована је и у библиотеци „Феткин“ Кавадарци, те је ово први заједнички пројекат ковинске библиотеке и културне установе из Македоније. Наши најмлађи читаоци подсетили су се својих омиљених прича, а уједно смо и поразговарали о предстојећем празнику Ускрсу. 

Међународни дан дечје књиге сву­да у све­ту про­сла­вља се 2.апри­ла. На данашњи дан је 1805.године рођен аутор бајки Царево ново одело, Мала сирена, Славуј, Снежна краљица, Ружно паче, Палчица Ханс Кристијан Андерсен. Данас се слави дечја литература и сваки узбудљив и незабораван тренутак који проводимо уз књигу. У огранку „Теофило Димић“ Баваниште постављена је изложба о творцу најлепших бајки. А овом приликом најављујемо још једно лепо дружење за петак 5.априла у 12 часова. Дечји писац Стефан Митић (Стефан тићМи) представиће своја дела, а истог дана биће уручена свечана додела награда учесницима литерарног конкурса.   

Фотографије из ЈОУ Библиотека "Феткин" Кавадарци