У петак додела награда учесницима конкурса и дружење са Стефаном Тићмијем

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује 5. априла у 12 часова књижевни програм поводом дана установе. Тог дана планирано је дружење са дечјим писцем Стефаном Митићем и свечана додела награда учесницима литерарног конкурса.

Стефан Митић Тићми (1992, Лесковац) писац је романа „Ја сам Акико” и „Капут од маховине” који су уврштени међу 200 најбољих дечјих књига на свету по избору часописа White Ravens који издаје Минхенска библиотека. За роман „Ја сам Акико” добио је награду „Политикиног забавника” и плакету „Дечја књига године” на Међународном фестивалу „Трг од књиге” у Херцег Новом. Стефан је широј јавности познат као особа која је прва превела поезију на знаковни језик, прилагођену глувим и наглувим особама, захваљујући дивним људима из Удружења глувих и наглувих у Нишу. Иза себе има и књигу „У’ватиле ме лутке“, а последња обајвљена му је „Гугуто мемето“.  Стефан је председник Омладинског клуба „Анчики – ОКАН“, непрофитне организације у насељу Анчики, у којем је, заједно са својим другарима, од пропале кућице направио малу бесплатну библиотеку са више од 5.000 књига.

 Подсетимо, Библиотека „Вук Караџић“ слави свој рођендан 30.марта, јер је тог датума 1995.године одлуком СО Ковин постала самостална установа. Међутим, како су ове године деца била на пролећном распусту, обележавање дана библиотеке померен је за 5.април. 


drusastti543346