У библоиотеци промовисана дела Славице Мастикосе

Славица Мастикоса алијас Панзаловић представила је 6.јуна своја књижевна дела у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин. У топлој и пријатној атмосфери, у присуству многобројне публике, списатељица је говорила о својим романима  „Прелудијум“, „Три хлеба насушна“,  „Међаши савести“ и „Три хлеба насушна на полици времена“. На крају вечери, уследио је разговор са читаоцима, те је промоција била интерактивног типа.

На промоцији је највише било речи о њеном књижевном првенцу „Три хлеба насушна“ који представља повест о њеној породици-Мастикоса. Ово дело је у ствари „омаж“ родитељској породици у којој Славица приповеда о животу њеног оца, мајке која је прерано умрла, помајке која ју је одгојила.   Парабола „Три хлеба насушна“ говори о томе да човек треба да купи сваког дана три хлеба: један који он једе, други који враћа и трећи који позајмљује, односно један за себе, други за родитеље, а трећи за своју децу. Ова прича добила је и свој наставак „Три хлеба насушна на полици времена“ која нас подсећа шта су праве вредности и колико су искреност и љубав најважније.

Роман „Прелудијум“ на занимљив начин спаја прошлости две породице, предака и потомака. Носиоци приче су жене, њихове патње, проблеми. Наслов књиге је преузет из музичког речника, као наговештај једног музичког дела у којем ликови „играју“ уз звуке виолине што даје посебан тон овом роману.