Хуманитарни сусрет „Покушај да ходаш у мојим ципелама“ у Баваништу - Специјални гост: Вања Булић

Огранак „Теофило Димић“ Баваниште и Удружење жртава насиља ХАЈР организују хуманитарно-књижевни сусрет у петак 14.јуна у сали МЗ Баваниште. Том приликом представиће се рад удружења, културни тим, зборник „Покушај да ходаш у мојим ципелама“, часописи и песници. На промоцији ће говорити и књижевник и новинар Вања Булић. Програм траје од 10 до 12 часова.

Удружење жртава породичног насиља својим активним ангажманом жели да помогне свима који су претрпели такво искуство, да заштите њихова људска права и да им поврате људско достојанство. Ово удружење су основале жене жртве насиља, а у циљу да се укључе у борбу против свих облика насиља.

,,Будући да су чланице припаднице различитих конфесија и националности, ми одбацујемо сваку идеолошку, верску, расну и националну подељеност, те желимо да будемо пример толеранције и међусобног поверења између свих различитости које препознајемо у нашем друштву. Наш програм рада предвиђа социјалну, правну и психолошку подршку жртвама насиља у процесу рехабилитације и реинтеграције у друштво“, наводе из Удружење жртава насиља ХАЈР.

PLAKAT BAVANISTE 14 jun 24