Одржано књижевно вече у  Баваништу

У склопу програма „Госпојински дани“, јуче је одржано књижевно вече у сали МЗ Баваниште. Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, огранак „Теофило Димић“, организовала је промоцију романа ,,Козје уши“ Владиславе Војновић.

„Козје уши“ је награђивана и екранизована трагикомедија. У средишту приче је Стојанка која у својим шездесетим годинама одгаја унуке у Јужном Банату. Са ћерком која је давно отишла у Америку нема контакт већ годинама и много пати због тога. Иако рођена у селу, Стојанка се не уклапа у сеоски миље, јер непрестано води борбу против паланачке ускогрудости, самозаваравања, малограђанштине и лицемерја. У овом духовитом и дирљивом роману своје место наћи ће и Стојанкина непрежаљена љубав из младости, сеоски свештеник, ловац, одбегла деца, две козе, али и Битлси, јер од човека с којим је затруднела Стојанка има само једну поломљену сингл плочу. Инспиративна и мајсторски исприповедана, ова књига је освојила награде Мирослав Дерета и Стеван Сремац затим наставила свој живот на великим и малим екранима.

Осим ове књиге, посетиоци су могли да купе и њену најновију књигу ,,Епизодисти и јунаци“, као и дечје књиге ,,Принц од папира“ и „Приче из главе“.